Tyskland er blevet den nyeste nation for at godkende brugen af ​​stand-up e-scootere på veje og cykelstier, der baner vejen for amerikanske startups Bird Rides Inc og Lime for at komme ind i Europas største økonomi.

Folketingets øverste hus stemte for at tillade e-scootere med en maksimal hastighed på 20 km i timen, der skal bruges af alle 14 år og ældre. Steffen Bilger, en viceminister for transportminister, sagde i sidste uge, at regeringen har til formål at få loven – som forbyder scooterbrug på fortov og ikke kræver hjelm – træder i kraft næste måned.

Mens Bird and Lime hver har rejst hundreder af millioner dollars i finansiering, flytter europæiske konkurrenter hurtigt til at slå dem i et løb for at rulle ud produkter. Svensk mobilitetsopstart Voi Technology AB sagde i denne uge, at den ville begynde i Tyskland i juni. Rival Flash, firmaet skabt af Delivery Hero SE medstifter Lukasz Gadowski, har indgået en partnerskabsaftale med Herne, en by i Nordrhein-Westfalen, der tilbyder e-scootere til udlejning.

"Tyskland har været det hårdeste marked, jeg indtil videre har sagt på reguleringssiden," sagde Fredrik Hjelm, medstifter og administrerende direktør i Voi, i et interview.

Nogle af Europas øvrige førende økonomier har stadig ikke love, der tillader brugen af ​​e-scootere. I Storbritannien opfordrede manglen på retningslinjer den britiske regering til at åbne "den største lovgivningsmæssige gennemgang i en generation" af den nuværende lovgivning, hvoraf nogle daterer tilbage til 1835.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *